Γιατί οι ιστορικοί αμφισβητούν αυτή την υποτιθέμενη σφαγή;
Σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, ο βασιλιάς της Ιουδαίας, Ηρώδης, έσφαξε 14.000 νήπια, για να εξαλείψει κάθε πιθανότητα, να τον αντικαταστήσει στον θρόνο ο Χριστός (!!!)
''...Τότε ο Ηρώδης διέταξε να σκοτώσουν όλα τα αγόρια, μέχρι την ηλικία των δύο ετών, στη Βηθλέεμ και τα πέριξ. Έτσι κι έγινε. Δεκατέσσερις χιλιάδες νήπια σφαγιάστηκαν, εξαιτίας της παράνοιας του βασιλιά''.
Αυτή είναι η πράξη, με την οποία έχουμε συνδέσει όλοι τον βασιλιά της Ιουδαίας, Ηρώδη. Οι ιστορικοί, όμως, φαίνεται ότι διατηρούν κάποιες αμφιβολίες. Καμία πηγή, σύγχρονη του Ηρώδη, δεν αναφέρει το γεγονός. Δεν υπάρχει καταγραφή, ούτε καν απ’ τους υπόλοιπους τρεις Ευαγγελιστές, πέρα απ’ τον Ματθαίο. Ούτε από αριθμητική άποψη στέκει η θεωρία. Η Βηθλεέμ ήταν ένα μικρό χωριό και ακόμα και με τις τριγύρω περιοχές, θα ήταν αδύνατο να βρεθούν 14.000 αγόρια μέχρι δύο ετών. Στην καλύτερη περίπτωση, λένε οι ιστορικοί, ο αριθμός των αρσενικών νηπίων θα έφτανε τα 20 ! ! !
(Το το απόσπασμα που ακολουθεί, είναι απ' το άρθρο του Ευ. Μπεξή, στο περιοδικό "Ιχώρ" Τεύχος 56 Μάιος 2005 Με τίτλο: ''Η Ελληνική Ιουδαία πριν τον Χριστό''. Σελ. 8).
''Το μεγαλύτερο λάθος του Ηρώδη, ήταν το ''Ελληνίζειν'' επικινδύνως.
Πατέρας του Ηρώδη, ήταν ο Αντίπατρος, Έλληνας από την Ασκάλωνα της Φιλισταίας, που νέο τον είχαν απαγάγει οι Ιδουμαίοι.
Μητέρα του η Ναβατοελληνίδα Κύπρη.
Με φήμη μορφωμένου, περιεβάλλετο από κύκλους ανώτερης Ελληνικής μόρφωσης, τους οποίους φιλοξενούσε η κρατούσε ως συμβούλους.
Οι ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί επί της Βασιλείας του, ήταν Έλληνες ρήτορες, με επιφανέστερους τον Νικόλαο Δαμασκηνό και τον Πτολεμαίο.
Ο ίδιος ο Ηρώδης, εκαυχάτο ότι: "ετέλει πλησιέστερον τοις Έλλησι η τοις Ιουδαίοις".
Τον στρατό του αποτελούσαν κυρίως Έλληνες και μερικοί Γερμανοί και Γαλάτες μισθοφόροι.
Η Ελληνική επίδραση ευνοήθηκε από αυτόν τόσο, ώστε οι Ιουδαϊκοί θεσμοί ατόνησαν.
Το Μ. Συνέδριο χάνει κάθε σημασία. Οι αρχιερείς που διορίζονται από αυτόν είναι εμποτισμένοι με τον Ελληνικό πολιτισμό, και εχθροί των Φαρισαίων.
Αυτό που από το 25 έως το 13 π.κ.χ. χαρακτηρίζει μια μοναδική περίοδο δημιουργίας και ευτυχίας είναι ένας μέγας οικονομικός οργασμός ο οποίος συνετελέσθη κατά την ανωτέρω εποχή και απορρόφησε πολλά εργατικά χέρια.
Ναοί σε όλες τις επαρχίες, Θέατρα, Αμφιθέατρα, Στάδια, Ιππόδρομοι, νέες πόλεις, μεγαλοπρεπές βασιλικό ανάκτορο στην Ιερουσαλήμ με κήπους υδραγωγεία και περιπάτους, ανοικοδόμηση της πόλης Σαμάρειας, ίδρυση της πόλης Καισάρειας, καθιέρωση αγώνων κατά τα Ελληνικά πρότυπα, ανοικοδόμηση του παλαιού ναού της Ιερουσαλήμ, έκτοτε καλούμενου Μεγάλου Ναού.
Το μίσος που είχε ξεσηκωθεί εναντίον του από τους σκληροπυρηνικούς Εβραίους ήταν τρομερό.
Μιλούσε άπταιστα Ελληνικά, είχε παρακολουθήσει Ολυμπιακούς αγώνες, βοήθησε στην διάδοση της πάλης, της δισκοβολίας, και της αρματοδρομίας στο Ισραήλ, έκτισε ένα πολυτελέστατο Ιππόδρομο στην Ιερουσαλήμ και ένα αμφιθέατρο στην Ιεριχώ.
Σε όλη την επικράτεια του ετελούντο αθλητικοί αγώνες και οι ραβίνοι στιγμή δεν σταματούσαν να εξεγείρουν τις μάζες των φανατικών εναντίον του και πάλι. Το ίδιο έκαναν για να αντιμετωπίσουν την τεράστια διάδοση των Ελληνικών γραμμάτων και γλώσσας. Έλεγαν χαρακτηριστικά: ''ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΧΟΙΡΙΝΟ" (Ντάνιελ Ρόπς, "η καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη", εκδ. Παπαδήμα σελ. 321)''.
Κατάλαβες τώρα;
Αν πάρουμε υπ’όψη μας τα σημερινά στατιστικά στοιχεία και κάνουμε μερικές απλές πράξεις, μπορούμε να πάρουμε μια γενική εικόνα για τη Βηθλεέμ, όπως θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με τους χριστιανούς. Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 3% του γενικού πληθυσμού. Αν θεωρήσουμε πως τα μισά απ’αυτά είναι αγόρια, τότε ένας πληθυσμός 14.000 αγοριών κάτω των 2 ετών αντιστοιχεί σε μια πόλη με πληθυσμό περίπου ένα εκατομμύριο κόσμο! Τόση θα έπρεπε να είναι η Βηθλεέμ για να βρει ο Ηρώδης 14.000 νήπια αρσενικά, κάτω των 2 ετών για να σφάξει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε άλλα λόγια, οι χριστιανοί προσπαθούν να μας πείσουν πως η Βηθλεέμ του πρώτου αιώνα είχε το διπλάσιο πληθυσμό απ’όση είχε ολόκληρη η Παλαιστίνη και ήταν δώδεκα φορές μεγαλύτερη από τη γειτονική Ιερουσαλήμ, πρωτεύουσα της Ιουδαίας και πολιτικό κέντρο, που είχε με το ζόρι 80.000 κατοίκους.
Τώρα, με αφορμή αυτήν την ιστορία, μπορούμε να βγάλουμε και ... θεολογικά συμπεράσματα. Οι μάγοι βρίσκονταν υπό θεϊκή καθοδήγηση, πηγαίνοντας να προσκυνήσουν τον Ιησού. Ο Γιαχωβάς φυσικά ήξερε πως η επίσκεψη αυτή θα προκαλούσε το θάνατο 14.000 αθώων νηπίων, διαφορετικά τι παντογνώστης θα ήταν; Παρ’όλα αυτά, δεν τους εμπόδισε να πάνε, θεωρώντας ίσως τα νήπια ... αναλώσιμα, προκειμένου να γράψει το σενάριο ο Ματθαίος. Μιλάμε για πραγματική «Θεία Οικονομία», όχι αστεία!