Ο ΖΕΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...


 (Αυτά τα λόγια δεν είναι διά μου αλλά απο το: Temple University και το: College of Liberal Arts στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. 
http://www.temple.edu/classics/greek/index.html που παροτρύνει τους μαθητές τους να μάθουν την αρχαία Ελληνική γλώσσα από το 2011.

Ακολουθεί μερική μετάφραση της παρουσίασης από το πανεπιστήμιο.

Μαθαίνοντας Αρχαία Ελληνικά είναι μια διασκεδαστική δοκιμασία.
Ελευθερώστε τον εαυτό σας από την τυραννία των μεταφραστών και μιλήστε με τους ίδιους τους συγγραφείς! Η Ελληνική όχι μόνο παρέχει την απόλαυση και την πνευματική διέγερση, αλλά είναι επίσης πολύ πρακτική. Σκεφτείτε:
 

1) Θα οξύνει τις αναλυτικές γλωσσικές δεξιότητες και βελτιώνει την γνώση της αγγλικής γλώσσας !! Εισάγει ελληνικές λέξεις που έχει δανειστεί η Αγγλική, π.χ. αρχιτέκτονας, αθλητής, καθολικός, Χριστός, δυσλεξία, φαντασία, ολιστική, παιδαγωγική, ψυχιατρική, και δευτεροετών φοιτητών.

2) Πολλά Αγγλικά τεχνικά λεξιλόγια, από τη φιλοσοφία στην γεωλογία, από την εποχή της Αναγέννησης βασίζονται στην ελληνική.  Σχεδόν όλοι οι όροι στη βιολογία, την ιατρική και τις άλλες επιστήμες σκληρά προέρχεται από την Ελληνική.  Εάν μαθαίνεται Αρχαία Ελληνικά, είστε αρκετά βήματα μπροστά από τους συμμαθητές σας στην κατανόηση των επιστημονικών εννοιών.


3) Η Ελληνική συχνά απαιτείται ή συνιστάται για τους σπουδαστές που προγραμματίζουν να εισέλθουν στη σχολή, ή να συνεχίσουν μεταπτυχιακές σπουδές στο θέατρο, την ιστορία,την λογοτεχνία, τις πολιτικές επιστήμες, την φιλοσοφία .


4) Λόγω των πλεονεκτημάτων που αναφέρονται παραπάνω οι μαθητές της ελληνικής γλώσσης τείνουν να αριστεύουν σε προπτυχιακές και επαγγελματικές εξετάσεις όπως το GRE (grad σχολείο), MCAT (med σχολείο), και LSAT (Νομική Σχολή).




ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ Ο Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Η ΡΕΠΟΥΣΗ Η ΔΡΑΓΩΝΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΓΙΑ 5 ΕΤΗ) ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ...
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

Σχόλια

  1. Προσπαθησα να το μεταφερω στο FaceBook, ελπιζοντας οτι και το κατωρθωσα και οτι θα διαβαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε στα σχόλια να είσαστε κόσμιοι και να μην προσβάλλετε τους συνομιλητές σας. Σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται.